Albert Garcia Elena (Barcelona, 1970)

Hauria tot de ser amnistiat
en l’amnèsia amniòtica
de l’anèmia de significat, que
aclofollat de somni i nit amfíbia
de lactància en toll de veure-hi clar
s’hi ofega Narcís, tastaolletes
envejós o còpia de carbó
d’Ofèlia que es condemna
en l’incomprensible lapse
matemàtic de posar
a bullir miralls per
-com un silur d’amagatotis-
anar estovant-t’hi la innocència.

L’any 2016 Albert Garcia Elena va guanyar el Premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot amb “Tòtem ordre”, obra que vam recomanar des d’aquesta secció del Weekand Sabadell el passat mes de juny. El mateix any Garcia Elena també es va fer amb el XXI Premi de Poesia Màrius Torres amb “Silur d’amagatotis” (Pagès Editors, 2017), un llibre que segueix la mateixa línia que “Tòtem ordre” amb poemes i proses poètiques plenes d’arquitectures lèxiques que desafien la lògica, crítica àcida, imatges sorprenents que descriuen el món interior d’aquest jo poètic particular.

Secció realitzada per la poeta Anna Garcia Garay

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom