Fer visible allò invisible

1
Human Sensor Kasia Molga

Hi ha coses que les sabem però no les volem veure. Tenim la intuició de que alguna cosa no funciona del tot bé, però girem el cap tot mirant a una altra banda. Per no veure-ho, per allò d’evitar-nos el dolor o les preocupacions. Perquè de vegades, viure en una aparent ignorancia, és com més relaxat. D’altres vegades ens funciona millor creure que tampoc és tan greu, que al cap i a la fi podría ser pitjor, que, a veure, encara tenim marge, que no hem arribat al límit.

La gent d’Invisible Dust, preocupats per arribar a aquests límits treballen a partir de la col·laboració entre científics i artistes per conscienciar del canvi climàtic. Fer visible l’invisible és més impactant que oferir dades i, tal com diu la   productora del projecte Lucy Wood “les arts poden canviar la nostra actitud i el nostre compromís perquè ens mouen a un nivell visceral, més humà”.

Imaginem que fossim conscients del grau de contaminació al qual estem sotmesos en cada moment. És a dir, que el nostre cos fés visible de forma immediata el nivel de contaminació que suporta. Probablement ens esgarrifariem. Però potser també serviría perquè tots plegats ens ho prenguéssim més seriosament. El projecte Human Sensor creat per Kasia Molga es basa en això. Ha dissenyat una roba que canvia de color segons les variacions dels gasos contaminants de l’aire. I una màscara detecta l’aire que respira la persona que la porta, en temps real.

Bona setmana!

 

 

 

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. …..amuntegant coses al nostre interior, fent-les “invisibles”, sovint s’aconsegueix paradoxalment visibilitzar-les…. No hi ha manera de contenir un excés d’emocions reprimides.
    Fins i tot la malaltia, la patologia neuro-psicològica,apareix per alliberar-nos en desconnectar-nos,molt hàbilment, de la insuportable càrrega de tanta vivència amagada.
    Vinga!,llencem llast i..,bona enlairada!

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom