Luces de Bohemia, l’esperpent de Valle Inclán. Última funció!

0
luces de bohemia

Diumenges 25 de març 2018
Teatre del Sol. Sala Petita. Carrer del Sol, 99
18.30 h
Preu: 15 €

Última funció de Luces de Bohemia de Valle Inclán. Dirigida per Ramon Ribalta

Tot un èxit del qual s’han fet 25 funcions des de que la seva estrena el 28 d’octubre del 2017 i l’han vist més de 1800 espectadors. (la majoria de funcions amb el cartell d’entrades exhaurides)

S’hi narren les últimes hores de la vida de Max Estrella, un ancià poeta andalús d’odes i madrigals, que va gaudir d’un cert reconeixement en un altre temps.
L’ancià poeta peregrina per un Madrid fosc, sòrdid i marginal, acompanyat del seu amic Don Latino de Híspalis, en els diàlegs es poden veure crítiques a la cultura oficialista, així com a la situació política i social d’una Espanya decadent i convulsa que no reconeix als seus homes il·lustres.
Tota l’obra transcorre en tot just 24 hores i finalitza amb la mort de Max Estrella i la seva vetlla, i a partir d’aquesta figura es mostra el fracàs i la mort d’un escriptor vingut a menys, convertint l’obra en una paràbola tràgica i grotesca de la impossibilitat de viure en un país opressiu i injust, com succeeix amb l’Espanya de la Restauració.

Visió esperpèntica, grotesca i caricaturitzada a l’extrem que l’autor ens trallada amb un llenguatge immensament ric, ple de metàfores, figures retòriques i crítica irònica.

Intèrprets: Enric López, Ricardo García, Miquel Vidal, Manu Fuster, Rubén Medina, Carlos Prieto, Estela Pérez, Gemma Pellicer i Cristina Suárez
Vestuari: Mireia Llatge i equip de modistes del Teatre del Sol
Caracterització: Toni Santos
Muntatge d’escenografia: José Luis López
Pintura: Albert Garriga
Tècnic de llums i so: Martí Guerrero
Projeccions, efectes i gràfica: Vicens Serra
Producció: Josep Garrido
Adjunt de direcció: Cristina Suárez/Agustí González
Direcció: Ramon Ribalta

-Publicitat-