Prendre partit

1

La nostra època obliga a prendre partit, diu l’escriptora nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie en una recent entrevista amb el Diari El País. I és una afirmació lúcida d’una dona que ens demostra que el feminisme no només és cosa de dones. Ho fa al seu llibre ““Todos deberíamos ser feministas”, un assaig on expressa una petició universal: “Avui m’agradaria demanar que comencem a somniar un pla per a un món diferent. Un món més just. Un món d’homes i dones més feliços i més fidels amb ells mateixos. I la forma de començar és la següent: hem d’educar les nostres filles d’una altra manera. I també els nostre fills”. El problema del gènere diu, és que ens ordena com hauriem de ser en comptes de reconeixe’ns tal com som. Si no tinguéssim el pes de les expectatives del gènere seriem molt més lliures.

Adichie és una de les escriptores nigerianes amb més reconeixement internacional. Guanyadora del National Book Critics Circle Award el 2013 amb Americanah, novel·la on tracta altres elements configuradors de la identitat. La qüestió de la raça, el racisme, la migració als Estats Units. Parla sobretot a partir de l’experiència pròpia. És una narradora d’històries, de la mateixa manera que li interessa molt més aprendre a partir d’històries humanes que de textos teòrics. És coneguda, també, per haver participat a les famoses Ted Talks.

Serà al CCCB de Barcelona el 4 d’octubre.

Bona setmana!

 

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. ….no prendre partit és possible?. O la renúncia a definir-se és una posició prou clara , que amaga intencions ,comoditats i espera avantatges del seu silenci?.

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom