Amazona (2016). Nou passi! Documental del mes

0
Amazona Documental del Mes

Dimarts 12 de desembre 2017
El Documental del Mes. Cinemes Imperial
Hora: 18.30 h
Preu: gratuït

  • Llargues cues a l’Imperial van provocar que molta gent no pugués veure Amazona al mes de novembre. És per això que la gent del Documental del Mes ofereix un nou passi.

Què fa que una dona sigui bona mare? És necessari renunciar als propis somnis, per extrems que siguin, quan tens fills?

Clare Weiskopf, la directora del film, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, i la va abandonar a ella i el seu germà petit. Trenta anys després, la Clare es queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides. Necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat.

Un viatge a les profunditats de l’Amazones que li servirà per explorar una relació mare-filla que creia perduda i que la transportarà a l’interior del seu propi ser, l’únic camí possible per reconciliar-se amb ella mateixa.

Un història fascinant entre dues dones, mares i filles, plena de converses que fan saltar espurnes, que ens situa davant d’un dilema moral sobre els límits de la llibertat i la responsabilitat.

La directora
Clare Weiskopf és una directora de cinema i periodista centrada en temes socials, des del conflicte armat a Colòmbia i la violència sexual com a arma de guerra fins a la difusió de la música cúmbia a l’Amèrica Llatina i Europa. Ha guanyat dos cops el Premi Nacional de Periodisme Simón Bolívar de Colòmbia i va ser seleccionada per la IDFAcademy i Dok.Incubator. Recentment ha dirigit dues sèries documentals, 2012: Chronicles of the End of the World i Los Colores del Futbol.

Amazona és el seu primer llargmetratge, que DocsBarcelona ha acompanyat des de la seva fase més embrionària, quan tan sols era una idea, passant pel desenvolupament, fins a arribar a la seva presentació oficial, amb què va obrir la passada edició del festival.

Premis i festivals
Pel·lícula inaugural, DocsBarcelona – Catalunya, 2017.
Premi del Públic FICCI – Colòmbia, 2017.
Premi Andriy Matrosov, Docudays UA – Ucraïna, 2017.
Premiere Mundial, IDFA – Països Baixos, 2016

Fitxa tècnica
Direcció: Clare Weiskopf
Guió: Clare Weiskopf, Gustavo Vasco, Nicolas Van Hemelryck
Producció: Nicolas Van Hemelryck
Edició: Gustavo Vasco
So: Nicolas Van Hemelryck
Música: Camilo Sanabria

Durada: 82 minuts
VO en castellà i anglès subtitulada en castellà

 

-Publicitat-