Saps què és la sororitat?

1

El diccionari Termat defineix “sororitat” com el lligam estret entre dones basat en el compartiment d’experiències, interessos, preocupacions, etc. Però és més que això. Aquest concepte té una vessant més poltica i reivindicativa. La relació de solidaritat i germandat entre dones és motivadora de la creació de xarxes de suport que han d’empènyer canvis socials per aconseguir la igualtat.

Marcela Lagarde, antropòloga i investigadora mexicana, defineix la sororitat com “l’amistat entre dones diferents i parells, còmplices que es proposen treballar, crear i convèncer, que es troben i reconeixen en el feminisme per viure una vida amb un sentit profundament llibertari”.

El concepte parteix del sisterhood i fa referència al fet que com a iguals es poden crear aliances, compartir i canviar la realitat. Un exemple és el col·lectiu On són les dones, creat a principi de juny d’aquest any per “denunciar de manera sistemàtica la discriminació de les opinadores als mitjans de comunicació de Catalunya”. I juntament amb el col·lectiu Dones i Cultura han aconseguit que als premis Butaca d’enguany es fés una crida a la no discriminació de les dones dins les arts escèniques.

Bona setmana!

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. ….soror , germanor….Molt encertat
    Atenció als riscs d’esdevenir germandat ( model masculí).
    Bona lluita i bona setmana.

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom