L’art com a experiència viva. Tallers creatius de l’Acadèmia de Belles Arts

0
tallers art

Acadèmia de Belles Arts de Sabadell Fundació Privada
Passeig Manresa, 22.
Informació: dimarts i dijous de 10:30 a 12:30. Dimarts a dissabte de 17:30 a 20:30h.
Tel. 93 725 09 45 / academia@fbellesarts.org


Gràcies a l’èxit dels tallers del curs passat, l’Acadèmia de Belles Arts ha ampliat activitats i horaris, oferint una programació extensa i variada, adequada a les necessitats i inquietuds de cadascú. Hi trobareu tallers d’arts plàstiques anuals i monogràfics, cursos teòrics d’art i taller d’arts escèniques per a totes les edats.

L’entitat potencia també la conjunció d’activitats de diferents disciplines artístiques com la dansa, les arts plàstiques, la música o el teatre, una manera d’abastar el món de l’art en conjunt i enriquir-nos de les múltiples expressions artístiques.

Proposta de cursos anuals, amb matrícula oberta tot l’any:

  • Les Mans que miren dirigit per l’artista Nati Ayala; El taller ofereix l’oportunitat d’apropar-se a les diferents tècniques i conceptes que conformen l’expressió plàstica. Es fa partint de la idea que dibuixar i pintar són equivalents a pensar. Activitats que ens plantegen sempre preguntes, és a dir, ens fan repensar conceptes, idees, judicis, etc.
    Dimarts i dijous de 10:00h a 12:00h o de 18:00h a 20:00h.
  • Taller d’Aquarel·la dirigit per la professora Montse Morros. Acompanyar a l’alumne en el procés d’aprenentatge i aprofundiment de la tècnica, en la interpretació personal de la realitat pictòrica, en l’apreciació de l’obra dels altres i en la recerca de referents propis.
    Dimarts i dijous de 18:00 a 20:00h
  • Expressa’t (de 5 a 10 anys) dirigit per la dissenyadora Elena Sardà; Tenir un primer contacte amb la creativitat, les diferents tècniques de l’art i metodologies a través d’artistes i la pròpia experiència. Alhora aprendre a desenvolupar-se i treballar en un taller.
    Divendres de 18:00 a 19:00h
  • Investigació Artística (d’11 a 17 anys) dirigit per l’artista Gerard Torres Sanmartí. Aquest taller és una recerca a partir de l’elasticitat de l’art; dissenyar i conèixer pràctiques actuals i treballar en el terreny de l’experimentació a nivell plàstic i conceptual.
    Dilluns de 18:00 a 19:30h
  • Seminaris d’Història de l’Art dirigit per la professora Rosa Dopazo. Donar a conèixer les principals obres artístiques, generar interès vers aspectes poc coneguts d’elles, situar-les en el context cultural i històric al qual corresponen i generar diàleg sobre aspectes ideològics.
    Dimecres de 18:00 a 19:30h
  • Atelier de teatre dirigit per l’actor Joan Romeu; L’atelier de teatre té com a objectiu donar eines als alumnes per poder gaudir del teatre com a actors, per fer el que els agrada, actuar dalt l’escenari amb producció pròpia. Si el professor ho creu convenient, l’actor en procés de formació podrà passar a formar part de la cia. Acadèmia Belles Arts Sabadell per a actuar en representacions oficials.
    Dilluns de 18:30 a 20:00h: grup de 8 a 17 anys
    Dimecres de 18:45 a 20:15h: grup d’adults
  • Aula oberta de dibuix de nu dirigit per la professora Montse Morros. Ajudar l’alumne a observar, analitzar, sintetitzar i representar la figura en les diferents postures que realitza el/la model en diversos espais temporals (3’,5’,8’,10’,15’,30′). Afavorir la interpretació personal i l’expressió del dibuix.

L’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell una de les entitats culturals més antigues de Catalunya, amb 137 anys de història ha sigut testimoni d’autors, disciplines i contextos artístics viscuts a la ciutat de Sabadell. En aquest segle XXI es posa al servei de totes les persones que vulguin aprendre tan de l’art clàssic com de l’art contemporani perquè entén que l’art i la història no és un concepte lineal sinó que es construeix a partir del debat i la seva posada en escena.

Per a sol·licitar més informació i preus, enviar un correu.

-Publicitat-