Continuen les activitats de la Nit de la Ciència

0
continuen les activitats de la nit de la ciència

Després de la celebració de la Nit de la Ciència el passat dissabte 12 d’abril, aquesta setmana continuen les activitats complementàries a diferents llocs de la ciutat

PROGRAMA
  • Conferència ‘Robòtica per a les persones’, a càrrec de Núria Pasqual i Joan Oliver

La Fundació Ave María promou programes d’ estimulació cognitiva amb la creació i us de les tecnologies. De la mà de la seva directora general, Núria Pascual, i del director de l’Institut de Robòtica per la Dependència, Joan Oliver, coneixerem el procés d’investigació i la utilització de programes pedagògics amb robots que permeten l’estimulació per la millora de les capacitats i les funcions cognitives de les persones amb discapacitat intel·lectual. Creant noves experiències d’aprenentatge basades en emoció-robot-persona.

16 d’abril. 18.30h, Auditori del Gremi de Fabricants de Sabadell (c. Sant Quirze 30)
Organitza: Gremi de Fabricants de Sabadell. Gratuït. Cal inscripció prèvia per correu

  • Conferència ‘Malalties minoritàries: Què són i què fem’ a càrrec de la doctora Rivera

17 d’abril. 19,30h, Acadèmia de Ciències Mèdiques, Filial del Vallès Occidental (c. Josep Renom 17-21). Gratuït

  • Conferència ‘Neurociència i art’, a càrrec del doctor Joan Campàs

Una conferència sobte els processos neurològics que comporta la visualització d’una obra d’art. Per què ens agrada el que ens agrada? Existeixen alguns universals estètics?A partir d’aquests dos interrogants, es tracta de fer una primera immersió en el neuroart, és a dir, en la relació entre la producció i recepció artístiques i el que s’esdevé en el cervell humà de l’espectador i de l’autor

18 d’abril. 19h, Acadèmia de Belles Arts de Sabadell (passeig Manresa 22). Gratuït

  • Conferència sobre El Sincrotró i la societat del coneixement

A càrrec de Carles Colldelram. Enginyer industrial i cap de secció de de Recerca i Desenvolupament d’Equipaments i Instrumentalització del Sincrotró Alba.

18 d’abril. 19h, Auditori del Col·legi d’Enginyers Industrials. Delegació del Vallès  (Advocat Cirera, 8, 2n, porta 23). Gratuït. Cal inscipció prèvia per correu

  • Lliurament de les beques postdoctorals d’investigació de la Fundació Olga Torres

La Fundació Privada Olga Torres organitza l’acte de lliurament de beques postdoctorals d’investigació sobre càncer de còlon. En el decurs de l’acte el reconegut investigador científic Dr. Manel Esteller, cap del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer  de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), pronunciarà la conferència Epigenètica i càncer de colon: Del coneixement a l’aplicació.

19 d’abril. 13h, Auditori de la Corporació Sanitària Parc Taulí
Organitza: Fundació Olga Torres amb el suport de l’Hospital Universitari Parc Taulí, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears i la Societat Catalana de Cirurgia. Gratuït. Al finalitzar l’acte s’oferirà un refrigeri als assistents.

Activitats a les biblioteques

17 d’abril (18h) a la Biblioteca de La Serra (pl. Cristóbal Ramos 1)
L’autòmat dibuixant
, a càrrec d’eXplorium

Tens curiositat per conèixer com funcionen les màquines i els autòmats? En aquest taller aprendràs com funciona una màquina construint un autòmat senzill amb capacitat per dibuixar. Coneixeràs quines parts formen un circuit elèctric i com el motor és capaç de generar una vibració en l’autòmat.

Taller per a nens i nenes d’entre 7 i 12 anys. Durada 1.30h
Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la biblioteca, per correu o telèfon 93 726 34 68

19 d’abril (17.30h) a la Biblioteca de Can Puiggener (Pl. del Primer de Maig 1)
Dissenya el teu coet, a càrrec d’eXplorium

Tens curiositat per saber com es construeix i s’enlaira un coet propulsat? A partir de la fabricació d’un d’aquests artefactes esbrinarem quin disseny és el que vola més alt.74

Taller per a nens i nenes de 8 a 10 anys. Durada 1.30h
Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la biblioteca, per  correu o telèfon 93 716 51 50

20 d’abril  (18,30h) a la Biblioteca de Ponent (Pl. d’Ovidi Montllor 5)
Què va matar els dinossaures? Dos mil anys d’evolució de les idees geològiques, a càrrec de Marc Boada

El 1980 va passar a la història com l’any en què es van publicar dos articles científics revolucionaris. S’hi afirmava que una roca de 10 quilòmetres de diàmetre va caure de l’espai i va anihilar els dinosaures. En aquesta sessió ens centrarem en descobrir com s’han produït aquest avenços i per fer-ho tocarem fòssils i ossos de dinosaure, veurem les restes d’aquell mortífer asteroide i ens passejarem per la historia geològica d’aquests dos últims mil·lennis.

Activitat familiar (adults, joves i infants a partir de 10 anys). Durada 1h
Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la biblioteca, per correu  o telèfon al 93 717 39 74

21 d’abril  (12h) a la Biblioteca Vapor Badia (c. Tres Creus 127-129)
El nàufrag: Teatre científic participatiu, a càrrec de FunBrain

Els nostres científics bojos, després d’un naufragi, ens explicaran com van sobreviure en una illa deserta mitjançant els seus enginys. Ens posaran els cabells de punta amb l’electricitat estàtica, transmetrem senyals elèctrics a través del cos, fabricarem flubber, farem desaparèixer l’aigua, aprendrem a conserver l’escàs aliment… Una proposta molt divertida perquè els infants s’apropin a la ciència i als descobriments d’una manera lúdica i participativa.

Per a nens i nenes d’entre 7 i 10 anys. Durada 1h
Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la biblioteca, per correu o telèfon,al 93 745 17 03

La Nit de la Ciència a Sabadell 2018 destinarà els seus beneficis a un projecte de recerca de malalties minoritàries del Parc Taulí. En concret es tracta de dotar-l’ho de la infraestructura necessària per crear un laboratori d’organoides que permeti investigar les malalties minoritàries principalment, i també altres patologies.

La Nit de la Ciència i el Coneixement de Sabadell és una iniciativa de la Fundació Bosch i Cardellach, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Ajuntament de Sabadell, la Fundació Parc Taulí (FPT), la Fundació Olga Torres (FOT) i l’Escola Superior de Disseny ESDI.

-Publicitat-