Formació de galàxies: retrocedint fins l’era fosca de l’Univers

0

Dimecres 23 de gener de 2019
Agrupació Astronòmica. Prat de la Ribas/n
20.00 h
Entrada lliure

Formació de galàxies: retrocedint fins l’era fosca de l’Univers

A càrrec d’Eduard Salvador-Solé

Avui dia comencem a tenir una idea bastant clara de com s’han format les galàxies i l’evolució de l’Univers des que van aparèixer les primeres estrelles marcant el fi de la seva Era Fosca. En aquesta xerrada explicarem aquest procés i comentarem les prediccions d’un model molt complet d’evolució de l’Univers que ha desenvolupat el grup de la Universitat de Barcelona.

Eduard Salvador-Solé, és catedràtic del Departament de Física Quàntica i Astrofísica de la Universitat de Barcelona (UB) i treballa, des que es va doctorar a França l’any 1978, en el camp de la cosmologia. Ha dirigit vuit tesis doctorals i és autor d’un centenar d’articles científics a més de sis llibres de divulgació. Ha estat director del Departament d’Astronomia i Meteorologia de la UB, i director de l’Institut de Ciències del Cosmos de la UB, entre altres..

-Publicitat-