L’homme de la nuit

0
homme nuit

Dijous 24 de gener 2019
Acadèmia Belles Arts. Passeig Manresa, 22
19.00 h
Entrades: 7 € / Club Week&: 5€ / Estudiants: 4€ / Menors 12 anys gratuït

L’homme de la nuit

Un diàleg entre música i dibuix que neix de la idea sinestèsica d’unir dues disciplines artístiques com l’art sonor i el visual. Un diàleg entre el compositor Josue Blanco Balaguer i el pintor Gerard Torres Sanmartí

Baudelaire en el seu llibre “Les Fleurs du mal” ens explica com les ciutats ofereixen un nou món pel ciutadà en el clima nocturn. Aquesta modernitat la qual l’home encara no esta preparat per transitar degut a la velocitat del progrés que ofereix la electricitat, comporta la seva desorientació però també una nova manera d’accedir a paratges fins ara desconeguts.

Per l’home, la nit és inaccessible des de la foscor ja que aquesta demana descans del dia i per tan refugi. L’home de la nit doncs, es l’home heroic que s’enfronta a allò nou, a allò desconegut i a la foscor que ell mateix ha produït per trobar al capdavall, nous punts d’encontre amb la vida experimentant des de la fusió dels sentits.

Escoltarem peces de Beethoven, Chopin, Debussy, Cage i del mateix Josué.

Josue Blanco Balaguer

Graduat en Història, amb menció en història contemporània (UAB 2015) actualment estudia l’últim curs de Composició al Conservatori Superior de Música del Liceu, havent-se graduat al Conservatori de Sabadell (2013) amb el diploma d’honor en l’especialitat de trompa.

El seu treball compositiu intenta relacionar la vessant musical amb la plàstica i visual, en aquest àmbit ha pogut estrenar obres al Museu Picasso i també a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, també com a solista amb l’Orquestra de la UAB. Actualment treballa en el Projecte Paisatges Sinestèsics que s’inaugurarà al mes de Febrer a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. També col·labora amb el projecte Celsi 133, un grup interdisciplinari que abraça diferents experiències sinestèsiques com a base de la seva interpretació musical.

Gerard Torres-Sanmartí

Llicenciat en pintura per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (2013) i graduat en el Màster Oficial de Producció i Recerca Artística per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (2016). Actualment dirigeix i produeix el programa de ràdio “El Cub Blanc” a Ràdio Sabadell 94.6 fm.

Realitza la seva primera exposició “El color sense forma” a la galeria Impaktes Visuals el 2008 i “Explorations” a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell el 2013.

Al 2016 obté una residència a Estruch Fàbrica de Creació i exposa al Museu d’Art de Sabadell “Sabadell Obert 15/16” exposició curada per Marc Vives, aquest mateix any ho fa també al Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats de Barcelona amb l’exposició “Co-Habitar”. Al 2018 va inaugurar exposició individual “Paintorama” a la galeria H10 de Barcelona. El proper febrer realitzrà una residència artística a la galeria Werner Thöni de Barcelona i a l’abril de 2019 un stage a la galeria Semi Underground Space a Pequín.

-Publicitat-