Manu Guix, Andrea Motis, Animal, i Elena Gadel, a la nova temporada de la Cava Urpí

0
Elena Gadel
Elena Gadel, en una imatge promocional
  • La CavaUrpí de Sabadell proposa una quinzena de concerts en la seva programació d’hivern-primavera 2019

Un quart concert de Manu Guix, el retorn d’Andrea Motis i Dani Nel·lo i els concerts d’Animal, Falsterbo i Elena Gadel són alguns dels espectacles més destacats de la programació d’hivern-primavera 2019 de la Cava Urpí. Aquest equipament oferirà una quinzena de cites musicals entre el 27 de gener i el 31 de maig, un període en el qual també es consolidarà la presència del grup Els Duendes i es celebrarà el setè aniversari d’UiU, la promotora que gestiona la sala.

La programació inclou dos nous concerts de Manu Guix després que aquest compositor i cantant va exhaurir les localitats per als concerts realitzats els mesos de novembre i desembre. A més de la tercera cita ja anunciada, pel 22 de febrer, Guix encara tornarà un cop més a la CavaUrpí el 23 de març per oferir els seus temes en acústic, només acompanyat pel seu piano. Le decisió de fer un quart concert s’ha pres després que les entrades per al de febrer estiguin a punt d’exhaurir-se.

El mes de març és el que concentra un major nombre de convocatòries. A més de Guix, també actuaran a la Cava el líder del grup Animal Gerard Aledo (1 de març, 22:00), Elena Gadel (15 de març, 22.00) i el grup de folk Falsterbo (31 de maig, 18:30). Aledo presentarà un espectacle amb la versió acústica de les darreres cançons d’Animal. Gadel, per la seva banda, arribarà a Sabadell acompanyada d’Eduard Gallén per oferir Desnéixer, un espectacle que barreja la música amb la poesia de Federico Garcia Lorca i Maria-Mercè Marçal. Amb més de 50 anys a les espatlles, Falsterbo passarà per l’escenari sabadellenc per mostrar per què la seva música folk ha perdurat en el temps.

El mes d’abril inclourà el retorn d’Andrea Motis a la Cava, un recinte habitual en les gires d’aquesta artista que, en aquesta ocasió, vindrà acompanyada del seu quintet (5 d’abril, 22:00). Uns dies més tard (16 d’abril, 22.00) serà el torn d’El Último Tributo, una formació que homenatja El Último de la Fila recuperant l’esperit del grup de Manolo Garcia i Quimi Portet.

El maig passaran per la Cava tres formacions. El Quartet Calders, integrat entre d’altres pel sabadellenc Xavier Felip, oferirà (19 de maig, 18:30) el concert Del clàssic al Romàntic. Quartets de corda de Mozart, Haydn i Mandelssohn. També tornarà a l’escenari vallesà Dani Nel·lo (24 de maig, 22.00), poc abans que la programació es tanqui amb Peter Gyn & The Suits (31 de maig, 22.00), un projecte liderat per Pere Martí Farré, veu principal dels Wild Goats.

Música de quilòmetre zero

Com és habitual, la programació d’hivern-primavera 2019 de la CavaUrpí també reserva un espai important per la música de proximitat, és a dir, pels grups de Sabadell i del Vallès Occidental. En aquest aspecte, destaca el fet que Els Duendes, la històrica formació sabadellenca, es converteix en grup resident i hi actuarà l’últim diumenge de cada mes (19:00) amb el seu repertori de grans èxits ballables de tots els temps. D’altres formacions històriques de l’escena musical local igualment tindran el seu lloc a la programació. És el cas de Nómadas (8 de febrer, 22:00) i Starlight (ex-Watusi, 29 de març, 23:00).

També tornarà a la Cava la soprano sabadellenca Laura Obradors acompanyada pel baríton Carles Daza i el pianista Victor Galiano per oferir (27 de gener, 19:00) una nova tarda d’òpera, sarsuela i cançó.  La programació de quilòmetre zero es completa amb la Paquito’s Groove Band, la formació del sabadellenc Carles Ruiz dedicada al funk, el rock, el soul  i el rithm&blues, que oferirà (8 de març, 22:00) un concert amb temes propis i versions.

Un moment especial de la programació de la CavaUrpí es viurà el proper 17 de maig, quan es celebrarà el setè aniversari de la creació d’UiU Promotors, que gestiona l’espai. Per commemorar aquest esdeveniment s’està preparant una gala especial amb diversos artistes, entre els quals hi haurà el grup Il·lús Teatre.

(Notícia publicada al Nació Sabadell)

-Publicitat-