De 8 de setembre al 24 de novembre de 2024

La biennal nòmada Manifesta15, que s’inaugurarà el 8 de setembre i tancarà el 24 de novembre, presentarà un programa format per obres de participants locals i internacionals de renom, amb instal·lacions innovadores i projectes col·laboratius que aborden la transició ecosocial.

Abraçant un territori de 3000 km2, la 15a edició de Manifesta té l’objectiu d’aportar noves perspectives a Barcelona i la seva regió metropolitana. Cada una de les 12 ciutats de la biennal s’agruparan sota tres clústers: Equilibrant conflictesCuidar i cuidar-nos i Imaginant futurs. Aquesta serà la base del programa biennal per a Manifesta 15 Barcelona Metropolitana el 2024, que pretén descentralitzar la infraestructura cultural.

Equilibrant conflictes. Cornellà, EL Prat i L’Hospital de Llobregat formen aquest clúster que té el delta com a nucli, en la cruïlla entre la conservació ecològica i el desenvolupament urbà. Al cor d’aquest territori s’alça la Casa Gomis, una joia arquitectònica racionalista, també coneguda com La Ricarda, que reflecteix la tensió entre el progrés humà i la conservació natural. La casa, envoltada d’una pineda, té vistes a l’estany de la Ricarda i al mar Mediterrani. La seva història s’entrellaça amb l’escena cultural i avantguardista de Barcelona, alhora que esdevé un camp de batalla simbòlic per a la dicotomia actual entre sostenibilitat i modernització.

Cuida i cuidar-nos. Sant Cugat, Sabadell, Terrassa i Granollers, formen aquest clúster concentrat al llarg de la serra de Collserola i el Vallès, centrat en el poder curatiu de les arts i la cultura, així com en la importància de cuidar-nos a nosaltres, a les altres persones i al medi natural. Collserola és un centre ecològic crucial que fomenta la biodiversitat. A més d’actuar com un pulmó verd, ho fa com una reserva de salut i cicles naturals que millora la qualitat de vida dels éssers humans i no humans de la regió metropolitana. Aquesta riquesa natural s’entrellaça amb l’històric Monestir de Sant Cugat, una abadia benedictina fundada al segle IX. Més enllà de les seves qualitats arquitectòniques, el monestir simbolitza l’espiritualitat i la reflexió.

Imaginant futurs. Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besós, Badalona i Mataró formen aquest clúster emplaçat al riu Besòs i als seus voltants. Un paisatge social complex i divers, ​​històricament marcat per un creixement urbà desordenat i una vulnerabilitat persistent. Centrat al voltant de les tres xemeneies, per tal de projectar un futur transformador. Més que un vestigi industrial, aquesta icona es transformarà en un pilar del progrés sostenible, que connectarà patrimoni i prosperitat.

12 ciutats. 12 setmanes. Reimagina el futur a través de l’art i l’arquitectura.

Entrades ja a la venda!

-Publicitat-