Del 3 al 14 de juliol de 2024

L’edició 2024 esclata amb el crit de “+ poesia si us plau”.

La poesia són totes les vides que hi ha al darrere de les paraules. El POESIA i +, més que un festival, és una trobada, una xarxa que s’estén per tot el Maresme, per totes les disciplines artístiques i tots els àmbits de la vida i més enllà. És un territori compartit que entre tots cultivem. Aquest any el festival reivindica i agraeix la gran família que som i que fa possible un moviment cultural i festiu, expansiu i íntim, de bosc i d’auditori, de peu o asseguts. Un retrat coral i generós, ple de cares que no es veuen, d’imatges rere les quals tots som presents. Un retrat coral que mira cap a l’entorn més immediat, el mar i la muntanya, als carrers dels nostres pobles i els espais feréstecs, que emergeix des de la cultura popular i tradicional per experimentar i crear un espai on tothom és benvingut.

El punt de partida de la imatge és un capgròs, aquell element de la cultura popular que amaga la identitat de qui el porta i alhora reforça els vincles, i la figura i obra de Josep Palau i Fabre, alma mater del festival. Inspirat per aquests elements, Sulian Rios —ballarí, coreògraf i artista visual, originari de la Bretanya que viu i treballa a París, la ciutat que va marcar tant el jove Palau i Fabre— ha creat la seva versió contemporània del capgròs. Una performance amb què ha explorat, passejat i ballat per diferents espais del Maresme.  

Programa

Crèdits vídeo:

Maria Arnal i John Talabot, música
Bernat Grana, edició

Text: Poesia i +

-Publicitat-