La 30a assemblea de la Unió Astronòmica Internacional

0

Dimecres 27 de març 20º9
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

La 30a assemblea general de la Unió Astronòmica Internacional (iau): els aspectes més destacats i conclusions

A càrrec de Gemma González

L’agost de 2018 es van reunir a Viena gairebé tres mil astrofísics de 89 països per assistir a un dels esdeveniments més importants en aquest camp: l’Assemblea General de la IAU. Durant uns intensos 15 dies el centre de conferències més gran d’Àustria es va omplir d’estrelles, galàxies, ones gravitacionals i molts més temes punters en astronomia, batent el rècord de xerrades. Després de dues setmanes de debats es van arribar a interessants conclusions. Intentarem descobrir per què les assemblees generals son importants, no només per als astrofísics, sinó també per a la resta del món.

Gemma González es va graduar en física a la Universitat de Barcelona el 2017. Aquest mateix any va guanyar una beca de la Unió Europea per fer el màster “Astromundus” en astrofísica i astronomia, gràcies al qual ha estudiat en universitats d’Àustria, Itàlia i Alemanya. A l’estiu de 2018 va participar com a voluntària a l’Assemblea General de la IAU i posteriorment va participar en un projecte a la Universitat de Padova per estudiar “l’escombrat de pressió cinètica” de les galàxies. Actualment està fent la seva tesi de màster a les universitats de Göttingen i Innsbruck, realitzant una anàlisi espectroscòpica de les estrelles A-supergegants a la galàxia NGC 300.

-Publicitat-