Ones gravitacionals, noves missatgeres de l’Univers

0
ones gravitacionals

Dimecres 3 d’abril de 2019
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Ones gravitacionals, noves missatgeres de l’Univers

Les ones gravitacionals, ondulacions en el teixit de l’espai-temps, són ara les noves missatgeres que ens permetran obrir una nova finestra al Cosmos que podria revolucionar la comprensió de l’Univers. Explicarem què són les ones gravitacionals, com es van detectar, quina informació nova ens porten, i quin ha estat el paper que ha jugat el Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears en les onze deteccions d’ones gravitacionals anunciades avui dia.

Alicia M. Sintes Olives és professora titular d’Universitat en l’àrea de Física Teòrica en la Universitat de les Illes Balears (UIB). És investigadora associada Sever Ochoa de l’Institut de Física Teòrica (UAM-CSIC), Madrid, membre de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya, Secretària de l’Institut d’Aplicacions Computacionals de Codi Comunitari (IAC3) de la UIB, editora de la revista científica Astroparticle Physics i membre de l’Institut Menorquí d’Estudis.

“La investigadora dirige el único grupo nacional de científicos que ha participado en la detección de las ondas gravitacionales, hito premiado con el Nobel. Desde la Universidad de las Islas Baleares se abre una ventana al cosmos”. (El País)

-Publicitat-