Transició alimentària. El pas a la proximitat

0
transició alimentària

Diumenge 14 d’abril 2019
Passeig de la Plaça Major
10 a 14.00 h
Gratuït

Jornada Consum alimentari Km Zero. La ciutadania decideix.

Durant tot el matí, hi haurà parades, tallers i xerrades que explicaran els objectius de la Comissió Consum km Zero Sabadell. Són: estendre el consum responsable, potenciar el consum de proximitat, apoderar la ciutadania en el seu paper de consumidor, crear sinergies entre el productor i el consumidor i optar per empreses transparents que reverteixin els guanys al territori i  que estableixin una relació de col·laboració amb el client.

La jornada tindrà un espai on es realitzaran xerrades i es clourà amb una taula rodona que comptarà amb la presència de tots els conferenciants, i d’altres representants del sector que hi vulguin participar.

Ponents

-Josep Tuson: Transició alimentària. Menys dependència exterior. Més sobirania alimentària. Estructura d’Estat.
-Fundació Catalunya La Pedrera: La integració de tots els agents (productors, distribuïdors, transformadors i consumidors) una opció per superar la pressió de les grans empreses alimentàries i de distribució.
-Theo Insua (Opcions): El paper dels consumidors i els obstacles al consum de proximitat i com superar-los: preu, presentació, hàbits, estacionalitat,…
-Sergi Tort (Departament d’Agricultura, Ramaderia, alimentació i Pesca. Generalitat de Catalunya): Producció de proximitat i qualitat.
-Pere Muñoz (Servei de Sostenibilitat Ajuntament de Sabadell): Què es fa des de Sabadell per a la sobirania alimentària.

Paral·lelament s’habilitarà un espai perquè agents dels diferents àmbits del sector alimentari posin una parada que pot ser de venda o únicament d’informació.

Durant la jornada / fira es faran una sèrie de tallers per promoure els productes locals.

1- Maridatge de lectures de La Colla de Sabadell i vi.
2- Taller infantil de taps basat en El Bestiari de Pere Quart.

La Comissió Consum KM zero Sabadell és una iniciativa d’un grup de persones de Sabadell amb la voluntat de millorar la societat catalana, a partir de la participació ciutadana i el compromís amb valors socials com la igualtat, la democràcia, la justícia, la responsabilitat social i la sostenibilitat ambiental.

-Publicitat-