Mónica Benicio parlarà dels refugiats LGTBI+

0
mónica benicio refugiats LGTBI+

Dissabte 18 de maig 2019
Casal Pere Quart. Rambla, 69
12.00 h
Entrada lliure

Refugiats LGTBI+.
Taula rodona amb la intervenció de:

Maties Serracant.Alcalde de Sabadell
Mónica Benicio. Activista feminista i pels drets del col·lectiu LGTBI
Ander Zurimendi. Periodista del diari Público
Cassio Roberto Paz de Silva, traductor i membre de l’ambit LGTBI de CCOO de Catalunya

Acte conduit per Alba Barbé i Serra, coordinadora de Ca L’Enredus

Mónica Benicio

Va ser la parella de Marielle Franco, regidora del Partido Socialismo y Liberal de Rio de Janeiro, assassinada el 14 de març de 2018.

ÉS arquitecta i defensora dels drets humans. Benicio creu que és fonamental que la comunitat internacional comprengui que la seva parella va lluitar pels drets humans i en contra del racisme, la discriminació de gènere i l’odi contra les persones del col·lectiu LGTBI.

La participació dels grups marginats és essencial per transformar la societat, diu. Aquests grups, que són minoritaris en termes de poder polític però majoritaris en número. no seguiran acceptant una societat caòtica i violenta, sinó que la desmontaran mitjançant la resistència.

Justicia para Marielle

“El 14 de marzo, una de las líderes sociales más valientes de Brasil fue brutalmente asesinada en las calles de Rio de Janeiro. Marielle Franco, concejala y defensora de derechos humanos, llevó 4 tiros en la cabeza por tiradores no identificados, poco tiempo después de salir de una reunión de jóvenes activistas negras. Su chofer, Anderson Pedro Gimez, también fue asesinado.

Mucho antes de ser elegida para la Concejo deliberante del municipio de Rio de Janeiro en 2016, Marielle ya era muy conocida como una defensora incansable de los derechos de las negras y negros, de los LGBTs, de las mujeres y de las comunidades pobres. Negra, lesbiana, nacida y crecida en uno de los barrios más pobres de Rio, ha hecho una campaña implacable contra el aumento de la violencia policial en las favelas de la ciudad”.

Organitza: Asociación Actuavalles.

-Publicitat-