Per què les muntanyes són com són?

0
muntanyes

Dimecres 8 de maig 2019
Fundació Bosch i Cardellach. Indústria, 18
19.00 h
Entrada lliure

Per què les muntanyes són com són?

A càrrec de Francesc Sàbat, enginyer tècnic, Doctor en Geologia, alpinista i viatger.

La conferència comptarà amb dues parts. La primera serà lúdica i desenfadada. En ella s’explicarà amb profusió de fotografies que les muntanyes són altes, fredes i boniques. La segona part tindrà un caràcter més acadèmic i girarà al voltant de l’alçada de les serralades de muntanyes. S’explicaran breument els processos que generen les serralades i la causa de que les muntanyes siguin altes. Entre d’altres qüestions, mirarem de respondre a la pregunta: com s’aguanten les muntanyes?

Francesc Sàbat Sant Sadurní d’Anoia (1946). Enginyer tècnic, Doctor en Geologia, alpinista i viatger. Professor titular a la Universitat de Barcelona des del 1982 on ha ensenyat Geologia estructural i regional. Interessat en conèixer món i especialment les muntanyes i el seu origen. Guarda del refugi d’Amitges i monitor d’esquí a la Molina en la dècada dels 70. Membre de expedicions alpines als Andes del Perú (1972), muntanyes de l’Hoggar (Sahara – 1973), Indukusk del Pakistán (1975 i 1977), i de la primera expedició catalana a l’Everest (1982). Ha participat en cinc campanyes geològiques a l’Antàrtida (a partir de 1989); i també en diverses campanyes geològiques als Andes del nord de Xile i d’Argentina (a partir de 2002), i a les muntanyes del Zagros (Irán – a partir de 2015). Actualment en estat de jubilació activa.

-Publicitat-