Supernova o impostor? Els objectes transitoris

0
supernova asrtronomia sabadell

Dimecres, 29 de maig 2019
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Supernova o impostor? 

A càrrec de Nancy Elías de la Rosa

En els últims anys s’han pogut fer mapes de l’Univers amb més precisió i profunditat gràcies a nous telescopis i instruments de gran camp. Aquests nous mapes han augmentat significativament el nombre de supernoves identificades que ens ajuden a entendre i millorar els models d’evolució estel·lar. També s’han trobat altres objectes que no han estat possibles de caracteritzar ja que no encaixen amb el que sabem actualment d’aquestes explosions. Un exemple d’aquest tipus d’objectes transitoris són els denominats “impostors de supernova”. Repassarem els estudis més recents sobre aquests objectes i les conclusions extretes de la seva anàlisi.

Nancy Elías de la Rosa es llicenciada en física per la Universitat de La Laguna, es va doctorar en astrofísica en una tesi cotutelada per la Universitat de La Laguna i la Universitat de Pàdua, Itàlia. La seva carrera científica va prosseguir amb estades a Alemanya, Estats Units i Itàlia. Actualment treballa a l’Institut de Ciències de l’Espai a Bellaterra (Campus UAB) on continua la seva investigació en el camp de les supernoves.

Agrupació Astronòmica de Sabadell

 

-Publicitat-