Una passejada per la criptografia

0
criptografia

Dimecres 22 de maig 2019
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Una passejada per la criptografia. A càrrec de Pura Fornals

En aquesta xerrada ens endinsarem en el fascinant món de la criptografia i veurem diferents maneres “d’amagar” missatges emprades al llarg dels temps. El propi Leonardo da Vinci escrivia els seus textos de dreta a esquerra, possiblement per amagar-ne el contingut, i s’havien de llegir amb un mirall. Voleu crear un llenguatge de comunicació personal per a que només el pugui entendre qui vulgueu vosaltres? Amb les diferents tècniques que podrem posar en pràctica durant la xerrada aconseguireu escriure i desxifrar missatges ben complicats. Aneu pensant alguna frase per provar-ho!!!

Pura Fornals és llicenciada en matemàtiques per la Universitat de Barcelona (UB), catedràtica de matemàtiques a secundària al INS Francesc Macià de Cornellà de Llobregat, presidenta del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA), professora dels projectes ESTALMAT Catalunya i Anem x + mates, i mentora d’alumnes en pràctiques màster de professorat..

-Publicitat-