Descartados, fotografies de Marc Espín

0
descartados marc espin sabadell

Del 4 al 19 de juliol 2019
Casal Pere Quart. Rambla, 69
Inauguració 4 juliol: 20.00 h
Entrada lliure

Descartados, fotografies de Marc Espín

El fotoperiodista MArc Espín presenta el projecte Descartados sobre la situació d’abandonament i pobresa de la gent gran a El Salvador.

Compost per un llibre i una exposició fotogràfica internacional, Descartados és el resultat de més d’un centenar d’entrevistes a persones grans, realitzades entre el 2016 i 2017 a 15 comunitats rurals a la regió del baix riu Lempa  a El Salvador.

Descartados forma part d’un projecte de cooperació internacional sense ànim de lucre, dirigit per l’activista sabadellenc Emilio Espín i el mateix autor i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Marc Espín, pare i fill, ambdós amb trajectòries vitals i professionals estretament vinculades amb Amèrica Central.

A ells s’uneixen tres organitzacions salvadorenques com a entitats impulsores de Descartados – Fundació CORDES, Associació Rural per la Tercera Edat (ARTE) i La Coalició Nacional per a la Dignitat de la Gent Gran-, i nombroses organitzacions internacionals i espanyoles que col·laboren amb el projecte amb el fi de donar una major visibilitat a la realitat que viu la gent gran a El Salvador rural.

A partir d’aquí va extraure les històries de vida que formen part del projecte i que van acompanyades de dades estadístiques del país, com que un de cada tres ancians salvadorencs és analfabet, el 75% d’aquest sector de la població no pot rebre pensions socials i milers de persones pateixen i moren per malalties que tenen remei o que no se’ls han diagnosticat.

Amb l’objectiu d’aprofundir en cada una d’aquestes dimensions, en què es veuen reflectides majoritàriament les carències dels ancians i ancianes salvadorenques, Marc Espín va estructurar el llibre i l’exposició fotogràfica en cinc capítols corresponents al nivell d’ingressos, l’estat i l’accés a la salut, l’habitatge, l’educació i la desigualtat de gènere.

 

-Publicitat-