Dia de l’Autor amb Andreu Martín

0
andreu martin novela negra Sabadell

Dijous 6 de juny 2019
Fundació Bosch i Cardellach. Indústria, 18
19.00 h
Entrada lliure

Dia de l’Autor amb Andreu Martín

Lídia Urrutia i Rosa Maria Arner, de Dames del Crim, conversaran amb l’escriptor Andreu Martín i Farrero.

El dia de l’autor és una activitat organitzada per la Secció d’Arts i Lletres de la Fundació Bosch i Cardellach amb l’objectiu d’apropar-nos a la vida i a l’obra d’un autor de reconegut prestigi.

Andreu Martín (Barcelona, 1949)

Va estudiar psicologia a la Universitat de Barcelona. Entre 1971 i 1979, va treballar com a guionista de còmic per a la desapareguda editorial Bruguera i va col·laborar en revistes catalanes, castellanes i franceses com a Destino, Cambio 16, Tiempo, El Jueves, Gimlet, Comix Internacional, Metropol, Totem i Cimoc. D’aquesta etapa destaca el popular personatge Sam Balluga.

El 1979 va decidir escriure la seva primera novel·la Aprende i calla, iniciant el llarg camí de novel·les de gènere negre que han caracteritzat a l’autor. Entre les novel·les policíaques destaca Prótesis que va guanyar el premi Círculo del Crímen 1980, El hombre de la navaja que va obtenir el Premi Hammet 1989 i Si es no es amb el Deutsche Krimi Preis Internacional 1992, entre d’altres. En el camp de la literatura juvenil, Andreu Martín també té una llarga trajectòria. Va començar amb el seu amic Jaume Ribera amb qui ha escrit tota la saga del detectiu Flanagan que ja té dotze títols i diversos premis. Martín també ha escrit en solitari per a joves i nens, com Vampiro a mi pesar o El Amigo Malaspina, dues de les seves novel·les preferides.

A més, Martín ha escrit guions per a cinema i televisió i obres de teatre. El 1990 va debutar com a director de cinema amb Sauna. Les seves obres han estat traduïdes a l’alemany, al francès, a l’italià, al portuguès i l’holandès i també al basc i al bable.

-Publicitat-