Pagliacci, òpera a la fresca

0
pagliacci opera fresca sabadell

Dissabte 6 de juliol 2019
Plaça de la Creu Alta
22.00 h
Entrada lliure

Pagliacci, òpera a la fresca (projecció)

Pagliacci és l’òpera més famosa de Ruggero Leoncavallo. Composta el 1892, aquesta obra verista relata la història de Canio, director d’una companyia de teatre ambulant que, encegat per la gelosia, es venja cruelment de Nedda, la seva esposa infidel.

Honor, venjança i gelosia: els temes principals de l’òpera Pagliacci.

Aquesta curta obra, composta en 1892 per Ruggero Leoncavallo figura en el repertori de les òperes veristes més famoses.

La seva originalitat resideix en aquesta aliança entre una violència dramàtica inèdita i la coneguda tècnica del “teatre dins del teatre”. Basada en fets reals, l’òpera relata la història de Canio i de la seva dona Nedda, actors ambulants que representen per al públic d’un poble de Calàbria el drama d’Arlequí i Colombina fins que la realitat fa caure bruscament la representació en l’horror i el assassinat. Amb la seva disfressa d’Arlequí, Canio, el marit enganyat boig de gelosia, mata la seva dona Nedda, vestida de Colombina, i al seu amant Silvio que intenta ajudar-la. “La commedia è finita!”, Conclou el marit assassí com a resposta als crits d’horror dels espectadors que sobtadament comprenen que la sang vermella que flueix és molt real i que els actors no estan fingint.

 

-Publicitat-