Les germanes del Sol

0
germanes sol astronomia sabadell

Dimecres 30 d’octubre 2019
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Les germanes del Sol

A càrrec de  Juan Fabregat

La xerrada tractarà de la formació del Sol al si d’un cúmul obert d’estrelles, dels esdeveniments que van succeir en aquest cúmul, incloent l’explosió d’una supernova i el pas d’una estrella molt a prop del Sistema Solar en formació, de la dispersió posterior del cúmul i de les investigacions modernes per trobar «les germanes del Sol», les estrelles que van néixer al costat de la nostra en el mateix cúmul.

Juan Fabregat és catedràtic d’astronomia i astrofísica de la Universitat de València, on investiga i imparteix classes d’astronomia observacional i matemàtiques. A la pàgina web de la Universitat de València es poden trobar nombrosos MOOC (Massive Open Online Course) d’aquest professor repassant des de les bases fins a les nocions més complexes de l’astronomia actual. Des de fa anys és també membre del GEOS, Grup Europeu d’Observació Estel·lar.

-Publicitat-