L’evolució del clima suposa una emergència?

0
clima emergència sabadell
Foto: PNUMA

Dijous 24 octubre 2019
Fundació Bosch i Cardellach. Indústria, 18
19.00 h
Entrada lliure

L’evolució del clima suposa una emergència?

Dins del cicle de conferències sobre el canvi climàtic.

A càrrec de Josep Enric Llebot, Director del Departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El sentit del canvi de les condicions ambientals actuals no té aturador, però evoluciona amb la dinàmica característica dels fenòmens climàtics, amb escales de temps no tan llargues com les que han caracteritzat la major part de canvis del clima del passat, però amb una evolució diferent  si comparem amb els ritmes de canvi de la societat. En aquesta ponència s’aportaran l’evolució de las dades de les variables científiques que determinen allò que habitualment s’anomena clima per tal d’esbrinar en quin context i per quin motiu es parla darrerament d’emergència climàtica.

Josep Enric Llebot (Barcelona, 1953)

Doctor en Ciències Físiques (UAB, 1981). Ha treballat en termodinàmica de processos irreversibles, radiació solar i teledetecció i, actualment, en física ambiental i canvi climàtic. Va ser l’impulsor i el responsable de la creació dels estudis de Ciències ambientals a la UAB. Ha realitzat estades de recerca a Alemanya, al Canadà i als Estats Units. Ha publicat una setantena d’articles científics, dels quals una quinzena en l’anàlisi de l’estructura termodinàmica del sistema climàtic i una desena de llibres i ha col·laborat en la premsa escrita, especialment a La Vanguardia, Avui i El Temps.

Actualment és catedràtic de Física de la matèria condensada de la UAB, secretari general de l’Institut d’Estudis Catalans, President del Patronat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i President de la Fundació Emys.

-Publicitat-