Festival El Més Petit de Tots a Sabadell

0

Dissabte 16 i diumenge 17 novembre 2019
LaSala Teatre. Ronda de la Roureda, 24 / Estruch. Sant Isidre, 140
Entrades: compra online

Festival El Més Petit de Tots a Sabadell

Aquest 2019, el Festival celebra amb emoció els seus 15 anys de recorregut. Perquè això és el que significa ser El Més Petit de Tots: fantasia, emoció i aventura. Una fantasia que pot i ha de transitar fora de totes les rutes conegudes. Una emoció que ens commou, entre el somriure i l’excitació dels ulls ben oberts dels infants. Una aventura cap a territoris que només l’art pot conquerir, on tots estem convidats a trobar nous llenguatges per compartir en família.

  • Dissabte 16 de novembre 
L’hora del pati

10 a 14.00 h. Pati de l’Estruch
Gratuït

Moments per riure i viatjar a móns llunyans. Moments de silenci enmig de la fressa. Moments de rauxa i festa.

La Soupe Cie ofereix un moment íntim i musical desplegant un teatre en miniatura. A mig camí entre el kamishibaï (teatre de paper japonés) i tècniques de llibre pop-up, Macao&Cosmage és un viatge a l’univers d’Edy Legrand. Són miniatures per a llocs congruents i incongruents.

Playscapes (Paisatges de joc) és una instal.lació d’Art Croche creada per l’artista belga Cathy Bertel per als més petits.

Puck i la seva troupe (espectacle en procés de creació): La Caravana Puck és el cinema més petit del món. Ara, els personatges de les pel·lícules seran els protagonistes de la seva pròpia història. Com? Fora de la caravana trobarem una selecció de jocs de fusta artesanals que posen a prova l’enginy del públic de totes les edats.

Petits somnis, un món de sensacions creat per la companyia El pájaro carpintero.

Un ópera de papier (Una òpera de paper)

LE FIL ROUGE (França)
10.15 i 12 h al Teatre de l’Estruch
10 €

Le Fil Rouge és una companyia d’Estrasburg que treballa amb una qualitat i un rigor excepcionals. Aquesta any volem brindar-vos la possibilitat de veure la seva última creació, Un opéra de papier, pensada per a un públic més gran de 5 anys.

El cant dels intèrprets, l’orquestració dels tons, la música i les llegendes crearan els paisatges sonors d’aquesta òpera de paper on tot ens portarà a cantar i ballar.

Amb aquesta petita joia el festival obre una nova secció: una única peça dedicada especialment als nens i nenes de més de 5 anys.

Concerts per als més menuts

PELS MÉS MENUTS (Catalunya)
10 i 11.15 a la Vela
10 €

Un viatge en l’imaginari del món dels musicals (teatrals i de cinema). Un concert amb experiències sensorials compartides entre els menuts, la família i els músics. Perquè un concert com aquest no només és música… Els nadons són curiosos i tenen la necessitat vital de conèixer el que els envolta.

Klink. Dadodans 

12.30. La Sala Teatre
10 €

Tal com un pingüí reconeix el so de les seves cries entre milers, una mare humana reconeix el so del seu fill a tot arreu. I és que mare i cria s’identifiquen en les característiques bàsiques: olor, moviments i so. Aquest lligam va creixent a mesura que els nens es fan grans? O es va desfent? Què passa si es perd?

Aquesta és la base del nou treball de la companyia holandesa Dadodans, Klank, que ens convida a entrar en un ambient íntim, on una ballarina i una trompetista i cantant ens guiaran per un viatge al món dels sons. Estarem envoltats de so, però també escoltarem el silenci. Escoltarem sense veure i veurem sense escoltar. I jugarem amb el so.

  • Diumenge 17 de novembre
L’hora del pati

10 a 14.00 h. Pati de l’Estruch
Gratuït

Tumble in the jungle / Voltant per la jungla

INGER CECILIE BERTRÁN DE LIS (Noruega)
10.30 h al Teatre de l’Estruch
10 €

Un espectacle de dansa pensat per a nens amb deficiència auditiva, però que alhora busca tenir un efecte unificador per a tothom. A aquesta edat les fronteres no són encara definides però ens trobem en un espai comú de fraternitat i humor compartit. A Tumble in the jungle (Voltant per la jungla) dos ballarins i un músic sord ens conviden a seguir el seu camí a través de la jungla, creant situacions humorístiques i poesia de l’absurd.

Tatarrattat

FRIEDA (Bèlgica)
A les 10.15 i 12 h a la Vela
10 €

Proposta de teatre de l’objecte, molt visual, que ens sorprèn amb una posada en escena neta i agosarada per als més petits. Un treball expressiu i en moviment que classifica i organitza els objectes, però també balla, canta i somia. Un descobriment festiu de la diferència i la semblança que interpel·larà tant els més petits com els més grans que els acompanyin.

StemmeStammen (Veus tribals)

La Sala Teatre. 17.00h
10 €

Els límits entre la sala i l’escenari es desdibuixen a favor d’un espai visual acollidor on els nens i els adults puguin trobar el seu lloc per estar junts. És una paraula creada: stemme vol dir veus i stammen vol dir tronc d’un arbre o formar part d’una tribu.

A través de situacions familiars, l’humor i el joc, aquesta companyia noruega crea un imaginari propi que ens evocarà lligams tant a rituals tribals com amb “l’absurd” que sovint conviu amb les regles dels jocs de nens.

La veu masculina, intensa, a voltes massa gruixuda però reconfortant per als nadons que la senten i reconeixen, ens parla de llengües llunyanes, de tribus perdudes, de cançons, crits de festa i remors suaus. I al cridar, al cantar junts, ens adonem que el nostre cos és alhora també un instrument amb una poderosa caixa de ressonància.

-Publicitat-