Observar el cel des de canàries: de la via làctia a l’univers primordial

0
cel canàries sabadell

Dimecres 20 de novembre 2019
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Observar el cel des de canàries: de la via làctia a l’univers primordial, a càrrec de Matteo Monelli

Es presentarà un treball de recerca centrat en les poblacions estel·lars resoltes del Grup Local. Es mostrarà com diferents tipus d’observacions es combinen per a donar una visió global dels mecanismes físics que han guiat l’evolució de galàxies des de les èpoques primordials de l’Univers. L’autor posarà l’accent principalment en la seva experiència com a observador en els telescopis dels observatoris de Canàries, parlant tant de la instrumentació com de la vida diària en els observatoris.

Matteo Monelli és llicenciat en astronomia per la Universitat de Bolonya i doctorat per la Universitat de Roma Tor Vergata. Des de 2005 treballa com a investigador post-doctoral a l’Instituto de Astrofísica de Canarias. Des de fa quatre anys és astrònom de suport per als observatoris de Canàries, dividint el seu temps entre tasques relacionades amb les observacions i la instrumentació, i la seva labor de recerca. Aquesta es centra en l’estudi de les poblacions estel·lars resoltes del Grup Local com a mitjà per a investigar l’evolució de galàxies..

-Publicitat-