Un breu viatge per la història de l’univers

0
viatge historia univers sabadell astronomia

Dimecres 29 de gener de 2020
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Un breu viatge per la història de l’univers

A càrrec de Vicente Atal

En aquesta xerrada es parlarà de les observacions i del models físics que van permetre traçar la història de l’evolució del nostre Univers, des del Big Bang fins a la present expansió accelerada del cosmos. També es tractarà amb atenció la teoria de com es van formar les primeres estructures en l’Univers, l’anomenada teoria inflacionària, segons la qual totes les estructures macroscòpiques del nostre Univers (inclosos nosaltres mateixos) provenen de processos quàntics en una època primerenca de l’evolució de l’Univers.

Vicente Atal és investigador postdoc en l’Institut de Ciències del Cosmos de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona. Ha realitzat recerques en els camps dels forats negres primordials, cosmologia i inflació. Forma part de l’equip investigador del grup Gravitació, partícules i cordes de la UB en el departament de física quàntica i astrofísica.

-Publicitat-