El concepte de l’espai i del temps en l’antic egipte

0
egipte sabadell

Dimecres 22 de gener de 2020
Prat de la Riba, s/n
20.00 h
Entrada lliure

El concepte de l’espai i del temps en l’antic egipte

A càrrec de José Lull

L’estudi de les antigues cosmogonies egípcies a través dels Textos de les Piràmides o altres compendis posteriors procedents de diferents centres religiosos, ens serveix per a acostar-nos al seu concepte de creació i fi de l’espai i del temps. Les dues maneres de valorar el temps per part dels egipcis, el temps lineal i el temps cíclic, són una constant en el seu pensament. D’igual manera, aquests textos ens ajuden a comprendre com era per a ells l’estructura de l’Univers, des de la perspectiva humana i divina.

José Lull és llicenciat en egiptologia per la Universitat de Tübingen (Alemanya) i llicenciat en geografia i història, en l’especialitat d’arqueologia, i doctor en història per la Universitat de València. Des de 2008 és professor del màster oficial d’egiptologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), sent membre del Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic i investigador del Departament de Ciències de l’Antiguitat de la mateixa universitat. Entre unes altres, imparteix l’assignatura de «Astronomia i mesura del temps en l’antic Egipte».

-Publicitat-