Inundacions històriques a Catalunya

0
inundacions catalunya sabadell

Dimecres 8 de gener de 2020
Prat de la Riba, s/n
20.00 h
Entrada lliure

Inundacions històriques a Catalunya

A càrrec de Mariano Barriendos

Els reptes i incerteses del canvi climàtic impulsen la recerca tant cap a la modelització del clima futur com a la reconstrucció del clima passat i els seus comportaments extrems. La climatologia històrica és una de les especialitats de la paleoclimatologia que extreu informació de fonts documentals històriques per a detectar i reconstruir episodis meteorològics extrems. Centrant-nos en el tema de les inundacions al llarg dels darrers mil anys a Catalunya, es poden veure diferents aspectes: els seus comportaments vinculats a la variabilitat climàtica.

Mariano Barriendos és doctor en geografia i història per la Universitat de Barcelona (1995). Becari postdoctoral al Departament d’Història Ambiental de la Universitat de Berna, Suïssa (1995-1996), investigador «Ramón y Cajal» (2000-2004) i professor agregat des de febrer de 2007. La seva recerca està centrada en la climatologia històrica, analitzant la variabilitat climàtica i els episodis meteorològics extrems a escala plurisecular a partir de fonts documentals històriques.

-Publicitat-