Revelant els misteris del cor de la nostra galàxia

0
misteris cor galaxia sabadell astronomia

Dimecres, 19 de febrer de 2020
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.0 h
Entrada lliure

Revelant els misteris del cor de la nostra galàxia

A càrrec d’Eulàlia Gallego

El centre de la nostra galàxia alberga molts misteris que fins fa molt poc estaven ocults a causa de l’enorme quantitat de núvols de gas i pols interestel·lar que existeix en el pla galàctic que impedeixen l’arribada de la llum visible. Gràcies al desenvolupament de grans telescopis de 8-10 metres, estudiant la llum en infraroig i aplicant les tècniques més innovadores, hem pogut albirar més enllà, descobrint l’existència de Sagitari A*, un forat negre supermassiu en ple cor de la Via Làctia. Es parlarà de les propietats de Sagitari A* i dels últims avanços en el nostre coneixement del centre de la galàxia.

Eulalia Gallego va estudiar física a la Universitat de Sevilla i va realitzar un màster d’energies renovables a l’Institut de Recerques Ecològiques de Màlaga. Va treballar vuit anys en el departament d’I+D d’una empresa d’energies renovables, participant en nombrosos projectes de recerca, tant nacionals com internacionals. Va treballar al Parc de les Ciències de Granada com a monitora del planetari. I, posteriorment, cinc anys en l’Institut d’Astrofísica d’Andalusia-CSIC amb el Grup Centre Galàctic, on va realitzar la tesi doctoral.

-Publicitat-