Sensors de vent en tres missions de la Nasa a Mart

0
sensors mart astronomia sabadell

Dimecres 26 de febrer de 2020
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Contribució de la universitat politècnica de Catalunya als sensors de vent en tres missions de la Nasa a Mart: MSL, Insight i MARS2020

A càrrec de Manuel Domínguez-Pumar

Es parlarà de la contribució del Grup de Micro i Nanotecnologies de la UPC als sensors eòlics presents en tres missions de Mart: l’instrument REMS per a Mars Science Laboratory llançat el 2011, TWINS per a InSight llançat el 2018 i MEDA per a Mars2020 que es llançarà el 2020. S’explicaran els principis tèrmics que funcionen al capdavall i l’estructura dels sensors. També es descriuran les línies de recerca actuals i futures per a la detecció del vent i altres sensors d’aplicacions espacials.

Manuel Domínguez-Pumar va rebre el màster en ciències (M.Sc.) i el doctorat en enginyeria electrònica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) el 1994 i el 1997, respectivament, i el M.Sc. llicenciat (amb honors) en matemàtiques per la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), Madrid, el 2005. Ha estat al Departament d’Enginyeria Electrònica de la UPC des del 1994, on actualment és professor. Va ser becari visitant a l’Institut Courant de Ciències Matemàtiques, Nova York, des de setembre de 2006 fins a agost de 2007. Ha participat en el disseny dels sensors de vents REMS, TWINS i MEDA per a les missions de la NASA MSL, InSight i Mars2020.

-Publicitat-