L’espai que habitem. L’espai transitable d’Emília Boix

0
l'espai que habitem emilia boix sabadell

Dimecres 11 de març al 8 d’abril de 2020
Acadèmia de Belles Arts. Passeig Manresa, 20
Inauguració: 11 de març a les 19.00 h
Entrada lliure

L’espai que habitem. Emília Boix

L’exposició gira entorn de la ciutat, l’arquitectura i els espais que se’n generen, on el món real passa a ser imaginat a través de l’abstracció.

Una línia de treball que l’artista ja fa iniciar fa anys amb “Ple | Buit”, “El lloc on trepitjo i el lloc on transito” i “Simbiosis entre Arquitectura | Natura”. I que ara continua amb “L’espai que habitem”.  Un exercici de simplificació a la recerca de la geometria més essencial. Deconstruir per construir.

Línies, plans i volums verticals, horitzontals, inclinats o superposats que l’artista explora a través de la pintura i el gravat.

Influenciada per les primeres avantguardes. I també pels artistes nord-americans Gordon Matta-Clark, pel seu llenguatge creatiu i com a cercador d’espais i volums i Barnett Newman (1905 – 1970) i les seves reflexions sobre les línies infinites, la pintura i els seus propis límits. Emília Boix ens descobreix l’expressionisme més reflexiu i meticulós, amb tons negres, grisos, ocres, terra, i on en algunes obres surt de la tela per adquirir volum passant d’un espai bidimensional al tridimensional.

I això és el que trobem a “L’espai que habitem”, l’observació de l’espai en totes les seves formes, de l’arquitectura i de les dificultats de comunicació que s’hi produeixen. Tot un seguit de contradiccions que la porten a imaginar un espai construït d’una altra manera, des d’una altra visió en la qual existeixi comunicació. A través del ple i del buit crea un espai transitable per a les persones. A través del tema el lloc on trepitja i el lloc on transita convida a pensar sobre un espai urbà i arquitectònic real o imaginari i transforma aquesta informació en formes abstractes.

 

Emília Boix, neix i viu a Sabadell.

A part de tenir al seu pare Josep Boix com a mestre, a finals dels anys seixanta, cursa estudis a  l’Escola Industrial d’Arts i Oficis de Sabadell, sobre dibuix i perspectiva. Però no és fins al 2011 que reprèn la seva inquietud artística, primer a l’Escola Massana de Barcelona i després a la Universitat de Barcelona, on el 2017 es gradua en el Grau en Belles Arts.

Obra formalment abstracte i basada en diferents disciplines artístiques, troba les seves fonts de treball en la imatge de la ciutat. L’observació de l’espai, de les formes, de l’arquitectura és el fil conductor de la seva obra.

-Publicitat-