Què podeu observar des de casa?

0
naturalisme des de casa adenc
Naturalisme des de casa

El millor que podem fer és quedar-nos a casa. No ens cansarem de repetir-ho. I des de casa, com ja estem comprovant, es poden fer un munt de coses, no només pel gaudi propi sinó també per convertir aquest temps de confinament en un temps útil.

L’Adenc ha encetat la campanya #NaturalismeDesdeCasa, per convidar-nos a compartir observacions de la natura dels nostres patis, terrasses i balcons.

Des de l’aranya que fa la teranyina en un racó amagat,  l’ocell que s’atura a la branca del costat de la finestra,  a la flor que tenim en un test, totes formen part i són importants per la biodiversitat de la ciutat.

Per això, animen a tots els naturalistes a fer ciència ciutadana aquests dies, compartint fotografies d’aquesta fauna i flora,  ja sigui per les xarxes socials TwitterInstagram i Facebook) amb el #NaturalismeDesdeCasa , indicant el lloc on heu realitzat l’observació, o bé a partir de l’aplicació de ciència ciutadana Natusfera.

Aquí teniu un parell de guies sobre aquesta app que us poden servir d’ajuda: Guia d’introducció a la ciència ciutadana o  S2_RePLANTegem_Natusfera .

Les observacions es poden enviar també a través dels correus electrònics: gcodina@adenc.cat o equerol@adenc.cat .

Aquestes dades també serviran per donar suport a estudis que es duen a terme per tal de protegir i conèixer la biodiversitat de les nostres ciutats, com el “Biodiversifiquem l’entorn urbà, replantegem la ciutat” o el “Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell”, i a mesura que aneu enviant les fotos els diferents experts del projecte ajudaran a identificar les espècies observades.

Convertim aquest dies de confinament en dies útils per l’estudi i la defensa de la natura del nostres territori.

-Publicitat-