Un passeig per la vida i obra de Teresa Pàmies

0
teresa pàmies

Dimecres 11 de març de 2020
Casal Pere Quart. Rambla, 69
19.00 h
Entrada lliure

Un passeig per la vida i obra de Teresa Pàmies

Conferència a càrrec de la comissària de l’Any Pàmies (amb motiu del centenari del seu naixament), Montse Barderi, que repassarà la vida i l’obra de l’escriptora, periodista i activista, Teresa Pàmies.

“Fa 100 anys va néixer la que molta gent ha definit com la gran cronista d’una època, com la memòria viva de la nostra història, però, com ens recorda Teresa Pàmies, “de memòria, cadascú té la seva”. Tot i que ella mateixa es qualifiqués com a cronista al rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, només cal obrir un llibre seu per veure que ens porta més enllà del reportatge, la crònica o el llenguatge periodístic. I és que la literatura no és només sinònim de ficció”. (Any Pàmies)

Montser Barderi (Sabadell, 1969)

Escriptora, periodista i filòsofa, especialista en estudis de gènere. Autora de vuit llibres tant de literatura com de filosofia pràctica. Ha obtingut recentment el Premi Prudenci Bertrana 2019 per la novel·la La memòria de l’aigua. Ha estat traduïda a l’italià, al romanès i al portuguès. També ha pubilcat Camí d’anada i tornada, escrit amb  Emma Vilarasau i el llibre de relats il·lustrat, Dones úniques. Dones d’aquí que no podràs oblidar. El retrat de 86 dones dels Països catalans de tots els temps i tots els àmbits, on també hi apareix Teresa Pàmies.

 

-Publicitat-