KBr Fundació Mapfre. Avinguda Litoral, 30 – 08005 Barcelona

Nicholas Nixon i Garry Winogrand

Fins el 5 de setembre a l’espai KBr de la Fundació Mapfre es poden veure dues exposicions de dos fotògrafs americans destacats.

D’una banda, la famosa The Brown Sisters de Nicholas Nixon. Una esplèndida sèrie de retrats que el fotògraf ha anat realitzant a les quatre germanes Brown (la seva dona Bervely i les seves tres germanes), des del 1975. Cada any un retrat realitzat en un espai exterior, situades en el mateix ordre. Un exercici documental que esdevé “una de les investigacions sobre el retrat i el temps més convincents de la fotografia contemporània”

De l’altra, Garry Winogrand (Nova York, 1928 – 1984), pioner de la street photography, “una de les figures claus en la renovació de la fotografia documental”. Les seves fotografies recullen tres dècades d’un treball extens a través del flux urbà que representa una realitat que es mostra tal com és, sense judicis morals, com si es tractés d’un catàleg de la vida quotidiana.

La mostra incorpora les fotografies en blanc i negre més conegudes de l’aritsta i alhora inclou una selecció de cent cinquanta diapositives en color, qu es presenten per primera vegada al nostre país.

Exposición Universal de Nueva York, 1964
© The Estate of Garry Winogrand, courtesy Fraenkel Gallery, San Francisco. KBr Fundació Maprre

El KBr és el nou centre de fotografia amb el qual la Fundació Mapfre posa en marxa una nova etapa en la seva intensa dedicació a la fotografia artística, un dels seus principals àmbits d’actuació cultural des de l’any 2009.

-Publicitat-