Ideal Centre d’Arts Digitals. Doctor Trueta 196-198. Barcelona.

Fins el 12 de juny de 2022. De dilluns a diumenge d’11h a 20:30h. Dimarts tancat

La primera experiència immersiva centrada en la biografia d’una de les figures més influents del segle XX s’inaugurarà el pròxim mes de novembre a Barcelona.

Frida Kahlo obre de bat a bat les portes de la seva intimitat, la seva història, els seus pensaments, el seu entorn i els esdeveniments que des de petita va marcar la seva vida fins a convertir-la en un referent ineludible del segle XX, en una combinació única d’arts digitals, projeccions de gran format, realitat virtual i entorns expositius clàssics.

En ple segle XXI, la vida de Frida Kahlo atrapa, sorprèn, sensibilitza i inspira a través dels record i les anècdotes que desvelen una dona capaç de sobreposar-se a les adversitats gràcies a la seva fortalesa, rebel·lia i talent.

Frida Kahlo life of an icon

Biografia de Frida Kahlo

Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderón va néixer el 6 de juliol de 1907 a la Ciutat de Mèxic, a la casa que va ser propietat dels seus pares des de 1904, i que actualment es coneix com la Casa Blava. Filla de Wilhelm (Guillem) Kahlo, d’ascendència alemanya, i de la mexicana Matilde Calderón, Frida va ser la tercera de quatre filles d’aquest matrimoni. 

Als sis anys Frida va emmalaltir de poliomielitis, causant-li que la seva cama dreta quedés més curta; això va ser motiu de burles. No obstant, això no li va impedir ser una estudiant inquieta i tenaç. Va realitzar els seus estudis a l’Escola Nacional Preparatòria.

Als 18 anys, el 17 de setembre de 1925, Frida va tenir un tràgic accident. L’autobús en què viatjava va ser atropellat per un tramvia. Les conseqüències per a ella van ser greus: fractura de diversos ossos i lesions en l’espina dorsal. A causa de la immobilitat a què es va veure sotmesa diversos mesos, Frida va començar a pintar. Així, es relaciona amb diversos artistes, entre ells la fotògrafa Tina Modotti i el llavors ja reconegut artista Diego Rivera.

-Publicitat-