Del 18.11.2021 al 12.12.2021. Fundació Tàpies. Aragó, 255. Barcelona

Mascareta 19 són vuit videoprojectes encarregats per la Fondazione In Between Art Film a vuit artistes internacionals per contribuir al debat internacional sobre la dramàtica qüestió de la violència domèstica.

Els vuit artistes són: Iván Argote (Colòmbia/França, nascut el 1983), Silvia Giambrone (Itàlia/Regne Unit, nascuda el 1981), Eva Giolo (Bèlgica, nascuda el 1991), Basir Mahmood (Pakistan/Països Baixos, nascut el 1985), MASBEDO (Itàlia, Nicolò Massazza, nascut el 1973 i Iacopo Bedogni, nascut el 1970), Elena Mazzi (Itàlia, nascuda el 1984), Adrian Paci (Albània/Itàlia, nascut el 1969) i Janis Rafa (Grècia, nascut el 1984).

Mascareta 19 és el nom d’una campanya llançada pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en resposta a la crida del secretari general de l’ONU António Guterres i a l’increment dels casos de violència durant la pandèmia, quan moltes dones, a causa del confinament, es van trobar atrapades a casa i impossibilitades per demanar ajuda. En un món hiper-connectat digitalment però separat físicament, les víctimes de violència domèstica s’han vist abocades a un estat de doble aïllament, per tal com han quedat sense mitjans per comunicar-se amb el món exterior. Aquesta situació ha portat a crear un codi secret de SOS, una paraula clau que les víctimes de violència poguessin fer servir a les farmàcies de tot Espanya alertant-ne els empleats perquè posessin en marxa el procés de resposta d’emergència.

Els vuit films d’artistes que formen Mascareta 19 – Codis de violència domèstica ofereixen diferents perspectives sobre un tema comú, capturat en l’espectre i la urgència més amplis: cada obra expressa una sensibilitat única, llenguatges de pensament i perspectives que van des d’una exposició en estil documental fins a l’exploració simbòlica i psicològica de les dinàmiques de les relacions.

-Publicitat-