Del 26 de maig al 4 de setembre de 2022. KBr Barcelona. Avenida Litoral, 30. Barcelona

El centre de fotografia KBr de la Fundació Mapfre presenta la primera retrospectiva que es pot veure de l’obra fotogràfica de María Bleda (Castellón, 1969) i José María Rosa (Albacete, 1970). Un recorregut excepcional que es presenta d’una manera molt encertada en un format inusual en la seva obra: la videoinstal·lació. I és que la comissària Marta Dahó va tenir la meravellosa idea de proposar-los el repte de plantejar aquesta retrospectiva com a instal·lació pensada específicament per a l’espai del KBr . El resultat, 9 videoinstal·lacions que inclouen un total de 264 fotografies on revisen els grans eixos discursius del seu treball, entre els quals destaquen la dialèctica entre paisatge i territori i la narrativitat de les imatges en relació amb els relats històrics i l’experiència personal.

L’objecte fotogràfic desapareix, les projeccions conviden a experimentar la seva obra amb uns altres ritmes de contemplació i comprensió i alhora descobrir noves associacions entre les imatges que componen cada sèrie. Un impacte visual, immersiu, pràcticament despullat de text. La imatge, la representació, el fora camp, pren tota la força.

Bleda y Rosa

Premi Nacional de Fotografia (2008), són dels artistes de la seva generació que han tractat amb més atenció les complexitats relatives a la noció de paisatge des de l’ambit de la fotografia contemporània. Al llarg de tres dècades han dut a terme una de les exploracions més intenses i riguroses entorn dels vincles que entrellacen la representació del territori amb la història.

Horari: Dilluns (excepte festius): tancat.

Dimarts a diumenge (i festius): 11:00 – 20:00 h.

Entrades: 5€ / 3€ (reduida) / compra online

-Publicitat-