Un dels museus més sorprenents, eclèctics i desconeguts de Catalunya.

Joan Abelló va ser un col·leccionista apassionat i potser també un xic compulsiu. Al llarg de la seva vida va aplegar milers de peces, obres d’art i objectes de tota mena que encabia a la casa on va néixer i que, amb els anys, va haver d’ampliar adquirint les cases veïnes. Més de deu mil peces que no es poden veure en la seva totalitat perquè el procés de documentació i l’habilitació de la totalitat d’aquestes cases és molt lent i laboriós.

Visitar la Casa del Pintor Abelló és viure l’ambient del col·leccionisme en un espai singular. No es tracta de la típica casa-museu, va molt més enllà i ens trasllada a la vida bohèmia, culta i desenfadada d’Abelló, plena d’excessos, d’objectes, de cultures i viatges. És una obra d’art en si mateixa.

En creuar el llindar de la Casa del Pintor, una portalada que va pertànyer al convent dels Àngels de Barcelona, entrem dins el bagul d’un col·leccionista. A través de sales, escales, soterrani, pisos… comença un itinerari que ens descobreix l’univers d’Abelló: sostres pintats; parets on no hi queda ni un mil·límetre lliure d’art; vitrines plenes de miniatures, porcellana i vitralls; vestits i maniquins de diverses èpoques i procedències; mobiliari; art asiàtic, art africà i tauromàquia; pintures, esbossos i escultures dels autors més destacats dels segles XIX i XX, com Joaquim Mir, Sorolla, Picasso, Brossa o Dalí.

“A mi em plau la penombra en què es submergeix el taller a l’hora blava i grisa del capvespre. Invita a quedar-se sol amb un mateix. Invita a meditar, que en el fons és la manera de sentir-se més acompanyat”

casa pintor joan abello

Museu Abelló

Horari d’estiu (d’abril a octubre)
Dijous i divendres, de 17h a 20h
Dissabte, d’11h a 14h i de 17h a 20h
Diumenges i festius (excepte dilluns), d’11h a 14h

Casa del Pintor
Només fan visites guiades (mínim una persona, màxim vint)

Tarifes: Amb motiu de l’Any Abelló, fins el 31 de desembre de 2023, l’entrada al Museu i la visita a la Casa del Pintor són gratuïtes dins l’horari d’obertura al públic.

Web museu

-Publicitat-