Del 24 de maig al 13 d’octubre de 2024. Virreina Centre de la Imatge. La Rambla, 99. Barcelona

Des dels anys 80, el treball de l’artista canadenc Jeff Wall (1946) ha contribuït de manera molt important a definir o redefinir la fotografia com una part integrant de l’art contemporani. La seva pràctica del tableau o quadre fotogràfic hereta de la història de la pintura el seu tret més fonamental: la composició. Les 36 obres presentades s’extreuen d’un corpus de prop de 200 quadres fotogràfics realitzats des del 1978. Aquest conjunt, creat peça a peça, és dens i alhora extremadament divers, travessat de recursos i encreuaments temàtics, on predomina un fort sentit de l’enigma. Cada imatge se situa en un ventall molt ampli de registres i formes d’expressió, entre la pura descripció i l’inici d’un possible conte.

L’obra més antiga de l’exposició, un paisatge de 1980, representa un escenari semi-rural als afores de Vancouver; correspon a una orientació documental. L’obra més recent (2023) mostra, a través de l’al·legoria, l’altre mètode desenvolupat per Wall, que ell mateix descriu com a «cinematogràfic»: la imatge s’escenifica curosament, sovint fins al punt de produir un món al·lucinatori o meravellós. Altres quadres pertanyen a un registre intermedi, «gairebé documental».

L’exposició comissariada per Jean-François Chevrier és la retrospectiva més important de l’artista que s’ha fet mai a l’Estat espanyol. Amb l’assistència d’Élia Pijollet

Entrada gratuïta

Horari: De dimarts a diumenge
i festius, d’11 a 20h

-Publicitat-