La casa com a espai mental

2

“El que intento fer no s’origina a partir de la raó. El que sempre intento fer és poesia” Amb aquesta frase, l’escultor Xavier Corberó mort el passat mes d’abril, es referia a la seva forma de plantejar el treball artístic. I això inclou l’espectacular casa-taller que ell mateix va dissenyar a Esplugues de Llobregat. Sense plànols. Un espai imponent però a la vegada acollidor i musical “com les melodies, m’agrada que sigui contínua, que no se sàpiga on comença i on acaba, que sigui un espai mental”.

Una construcció laberíntica de sis plantes, amb grans sales buides, 15.000 m2 dividits en vint-i-cinc espais, de ciment, vidre i fusta, i una lluerna central, envidrada, una desena de patis, tres-cents arcs… Un lloc de dimensions aparentment infinites on tot encaixa seguint una lògica quàntica. Un work in progress que va començar a construir el 1968. Un lloc on hi habitaven ell i les seves escultures.

Bona setmana!

 

COMPARTIR

2 COMENTARIS

  1. ….esplèndida descoberta per a la ¨troupe weekand” la de Xavier Corberó . Un món tan laberíntic com la casa que habita el nostre cervell. Com l’espai d’una antiga fàbrica esdevé habitacle d’ombres d’escultures i passeig infinit cercant la inspiració. Ai weekands! en sabeu molt de suggerir nous espais mentals.

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom