Angry Inuk, el Documental del Mes

0

Dimecres 20 de setembre de 2017
Cinemes Imperial. El Documental del Mes
18.30 h
Gratuït

Angry Inuk (Inuit enfadat, 2016), la pel·lícula que per fi dona veu al poble inuit per defensar-se dels prejudicis culturals que envolten el seu particular estil de vida. És la caça de foques un luxe o una necessitat? La pressió que les grans organitzacions ecologistes han exercit sobre la comunitat inuit prohibint la caça de foques ha danyat seriosament l’economia d’aquest poble ancestral. Seran capaços d’alçar la seva veu i ser escoltats?

Les foques són un dels principals símbols de l’activisme internacional pels drets dels animals. Paradoxalment, però, existeixen informacions contradictòries sobre si les foques estan o no en perill d’extinció. En qualsevol cas, la seva imatge d’éssers dolços i vulnerables s’ha utilitzat com a element de màrketing per a grans campanyes ecologistes passant per alt que són també l’aliment bàsic i un dels fonaments de l’economia dels inuit, coneguts indegudament com a “esquimals”, el poble indígena que habita les tundres del nord del Canadà, Alaska i Groenlàndia, una de les regions climàticament més dures i perilloses del planeta.

Per donar veu al caçadors, famílies i treballadors, la directora inuit Alethea Arnaquq-Baril  ha seguit el seu poble a la regió de Nunavut, la més extensa de Canadà, i concretament a la localitat de Kimmut, on la caça de foques és essencial per a la seva supervivència.

  • Col·loqui a càrrec de l’antropoleg Francesc Bailon

Fitxa Tècnica
Canadà (2016) 85 min. VO en anglès i inuktitut subtitulada en català.

Direcció:
Alethea Arnaquq-Baril
Producció: Alethea Arnaquq-Baril, Bonnie Thompson
Producció executiva: Bob Moore, Daniel Cross, David Christensen
Fotografia: Qajaaq Ellsworth
Edició: Sophie Farkas Bolla
Animació: Jonathan Wright
Companyia productora: Unikkaat Studios

Alethea Arnaquq-Baril és una directora inuit de l’Àrtic canadenc, on es troba la seva companyia productora, Unikkaat Studios. La seva obra gira sempre al voltant de la cultura inuit, que lluita per reivindicar i mantenir. Ha dirigit el premiat documental Tunniit: Retracing the Lines of Inuit Tattoos, l’hipnòtic curt Inuit High Kick, i dos curtmetratges d’animació, Lumaajuuq i Sloth. Ha treballat com a productora executiva i ha coproduït el documental Arctic Defenders, de John Walker, i Experimental Eskimos, de Barry Greenwald. Més recentment, ha dirigit Aviliaq: Entwined com a part del Embargo Project.

 

-Publicitat-