Com es controla el món des d’un telèfon mòbil: reptes tecnològics

0

Dimarts 26 de setembre de 2017
Cafè Científic
Bar de la Unió Excursionista de Sabadell. Carrer de la Salut 14-16
19.00 h
Gratuït

En aquesta xerrada es descriuran els principals elements i dispositius electrònics dels telèfons mòbils que ens permeten conèixer i interaccionar amb el món que ens envolta.  Es veuran des de dispositius simples que ens pemeten conèixer paràmetres físics directes de l’ambient (temperatura, pressió, humitat, qualitat ambiental…) fins a  dispositius electrònics que ens permetran augmentar els sentits  propis de les persones (vista, oïda, olfacte, tacte, gust).  S’explicaran les tendències i reptes tecnològics actuals per aconseguir mòbils més intel.ligents i eficients energèticament.

A càrrec de Núria Barniol, física i professora d’Enginyeria Electrònica de la UAB.

Els cafès científics
Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l’objectiu de parlar de ciència fora de l’entorn acadèmic i d’atraure el públic no habitual.

A Sabadell arriba a la cinquena edició. Hi participen: L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC), l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica, la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques.

-Publicitat-