L’eclipsi més observat de la història

0

Dimecres 20 de setembre de 2017
Agrupació Astronòmica de Sabadell. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Gratuït

El dilluns 21 d’agost moltíssima gent de molts països va observar un dels espectacles més extraordinaris que ens ofereix la naturalesa: un eclipsi total de Sol. L’estret camí de la totalitat va passar per 14 estats dels Estats Units. Totes les previsions indicaven que aquest esdeveniment celeste, en què la Lluna passa entre el Sol i la Terra i bloqueja totalment o parcialment el Sol durant un màxim de tres hores, seria seguit per milions de persones. Per veure l’eclipsi total calia trobar-nos dins la franja d’uns cent quilòmetres d’ample que creua els EUA d’oest a est. La durada més llarga de la fase total va estar a prop de Marion, Illinois, on el Sol va quedar completament cobert durant dos minuts i 40 segons, i aquest és el lloc on va anar un nodrit grup de socis de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell per a la seva contemplació.

Xerrada a càrrec d’Àngel Massallé, coordinador de l’organització de viatges. Col·labora com a divulgador astronòmic en diversos programes de televisió.

-Publicitat-