La divulgació científica, una assignatura pendent?

0

Dilluns 23 d’octubre de 2017
Fundació Bosch i Cardellach. Indústria, 18
19.00 h
Gratuït

Taula rodona amb les intervencions d’Ana Belen Martínez, responsable de Comunicació i Divulgació del Sincrotró Alba, de Montserrat Capellas, responsable de Comunicació amb indústria de l’ESRF (Sincrotró de Grenoble),  de Laura Costas, de l’Institut Català d’Oncologia/IDIBELL, i de Joan Suades, catedràtic de química de la UAB.

També es farà la presentació de la convocatòria de la 2a edició del Premi al treball de divulgació sobre el càncer colorectal de la Fundació Olga Torres.

La divulgació científica consisteix en la interpretació i popularització del coneixement científic entre el públic general sense circumscriure’s a àmbits acadèmics específics. La divulgació pot referir-se als descobriments científics del moment com la determinació de la massa del neutrí, de teories ben establertes com la teoria de l’evolució o de camps sencers del coneixement científic.

En l’actualitat la divulgació científica es realitza en diferents formats incloent els diferents mitjans de comunicació com documentals de televisió, revistes de divulgació científica, articles en periòdics generals o pàgines d’internet dedicades a aquesta tasca. Existeixen també canals de televisió dedicats a la divulgació científica o en els que aquesta forma una part destacada de la seva programació com ara Discovery Channel o Nature.

-Publicitat-