Hiroshima mon amour (1949), Alain Resnais

0

Dilluns 16 d’octubre 2017
Cineclub Sabadell i Alliance Française. Carrer Sant Joan, 35
20.00 h
Gratuït

El 1959, el cineasta francès Alain Resnais va realitzar el seu primer llargmetratge, amb guió de l’escriptora Marguerite Duras, narrant la breu trobada amorosa entre una francesa i un japonès a la ciutat d’Hiroshima. Resnais suggereix a la seva pel·lícula múltiples lectures possibles, conformant així Hiroshima mon amour com una obra capital del cinema francès dels últims anys. Així ja plantejava el que seria la preocupació bàsica de tota la seva obra: el passat, la memòria i l’oblit, una reflexió inquietant que denunciava tant els gratuïts estralls de la guerra com la nostra capacitat per a oblidar-los. En temps de pau aquests personatges viuen una apassionada i impossible història d’amor sobre la qual contínuament suren les ombres de temps passats: la seva impossibilitat de lliberació del record és, a la vegada, la gènesi de la trobada.

Sinopsi: Després de rodar una pel·lícula a Hiroshima, una jove actriu francesa passa la seva última nit en un hotel, en companyia d’un japonès. Són dos desconeguts, però el que podria ser una aventura passatgera d’una nit es converteix en un idil·li, que fa que ella recordi un amor impossible viscut uns anys abans.

Direcció: Alain Resnais
Intèrprets: Emmanuelle Riva, Eiji Okada, Bernard Fresson, Stella Dassas, Pierre Barbaud
Any: 1959
Producció: França
Durada: 92 minuts

-Publicitat-