Mediastino, documental / assaig metapoètic

0

Dijous 26 d’octubre de 2017
Bibliotca Vapor Badia. Tres Creus, 127
18.30 h
Gratuït

Projecció d’un documental/assaig metapoètic amb la participació d’un dels personatges, el poeta Esteban Martínez Serra, acompanyat de l’editorial Papers de Versàlia.

Mediastino és el primer migmetratge de Sergi García i Lorente en col·laboració amb Princesa Inca i Esteban Martínez Serra, la poesia i filosofia poètica dels quals abracen el mitjà audiovisual per catalizar-se.

Sinopsi:
Cristina Martín (Princesa Inca) i Esteban Martínez són dos poetes el tarannà poètic dels quals dista i coincideix en molts aspectes. A aquest binomi s’incorpora l’autor del film, el poeta Sergi García, hereu poètic dels estils de l’Esteban Martínez i la Cristina Martín, esdevenint-ne un nexe que empra per a expressar la seva pròpia opinió. Durant el metratge de Mediastino, en forma de diàleg en absència, les reflexions dels poetes al voltant de la poesia realitzen un anàlisi d’aquesta en diverses seccions, separades i introduïdes per peces vídeo-poemàtiques, el qual culmina al final del documental, extraient una conclusió complementària sobre què és la poesia segons els tres poetes.

“La poesia és una fractura lúcida amb una realitat sedada. És tasca del poeta bregar amb aquesta càrrega, conviure amb aquests dos pulmons que respiren realitat i sedants, i poesia i lucidesa. Tan sols un mediastí prou fort pot contenir la intensitat d’un cor sensible i dosificar cadascuna de les seves emissions, evitant que es vessi tota l’ànima i permetent que el poeta, d’aquesta manera, sobrevisqui. ”

-Publicitat-