Pierrot le fou, Jean-Luc Godard (1965)

0

Dilluns 2 d’octubre 2017
Cineclub Sabadell i Alliance Française. Carrer Sant Joan, 35
20.00 h
Gratuït

Considerada per molts una obra mestra, Pierrot le fou és una important pel·lícula del director Jean-Luc Godard, un dels més representatius i prolífics autors de la Nouvelle vague francesa, sorgida als anys cinquanta en defensa del cine com a art, de les pel·lícules d’autor i en contra del conformista cinema francès del moment.

Pierrot és satírica, humorística i bella, però potser el que crida més l’atenció són la seva extravagància i la potència de les seves imatges. Ferdinand/Pierrot i Marianne (els habituals de Godard Jean-Paul Belmondo i Anna Karina) es mouen delirantmnet d’una situació ridícula a una altra. Quasi tot és possible en aquest film, que aconsegueix sorprendre fins i tot quan es veu per segona vegada.
(text extret del llibre Història del cine de Roman Gubern)

Sinopsi: Ferdinand Griffon, àlies Pierrot, fuig de París amb Marianne, la cangur que ha contractat la seva dona. La parella es dirigeix al sud de França, però el viatge esdevé molt perillós quan una banda amb la qual Marianne està implicada, els va al darrera.

Direcció: Jean-Luc Godard
Intèrprets:  Jean-Paul Belmondo, Anna Karina, Graziella Galvani
França
1965
francès

-Publicitat-