La promesa, primer amor, cadena perpètua. Documental del mes

0

Dimecres 18 d’octubre de 2017
Cinemes Imperial
18.30 h
Gratuït

DocsBarcelona del Mes presenta La promesa, el thriller documental sobre l’horrible assassinat del matrimoni Haysom, sensació de la premsa internacional els anys 80. La pel·lícula, Secció Oficial Panorama a la 20ª edició del Festival DocsBarcelona, reconstrueix els brutals fets del 85 i reobre el mediàtic cas per aportar noves proves reveladores que posen en dubte la sentència de la justícia estatunidenca al joveníssim Jens Soering.

Ella, Elizabeth Haysom, era una jove intel·ligent i atractiva de classe alta, amb un passat fosc de fugides, abusos i addiccions. Ell, en Jens Soering, un jove innocent, superdotat, pàl·lid i amb ulleres gruixudes, fill d’un diplomàtic alemany que vivia als EUA. El 1984 es van conèixer a la Universitat de Virgínia i es van enamorar bojament. Ella era la noia dels
seus somnis i l’havia escollit a ell.

El 30 de març del 1985, els pares de l’Elizabeth van aparèixer brutalment assassinats a casa seva. Quan la investigació es va concentrar en la jove parella, l’Elizabeth i en Jens van decidir fugir del país. Un any més tard eren arrestats a Londres. Bojament enamorat i segur de que el càrrec del seu pare li proporcionaria mmunitat diplomàtica, Jens Soering confessava en aquell moment haver estat l’autor dels brutals crims. En Jens tenia llavors 19 anys. Ara en té 50. Ha passat més de la meitat de la seva vida a la presó. L’última vegada que va veure l’Elisabeth va ser a la sala del jutjat,  davant les càmeres que retransmetien en directe el judici més mediàtic de la dècada. Era el 1990 i Jens Soering havia canviat la seva versió inicial: es declarava innocent i afirmava haver fet una falsa confessió per salvar l’Elizabeth de la cadira elèctrica. Ja era massa tard.

Direcció: Karin Steinberger, Marcus Vetter
Edició: Marcus Vetter, Michele Gentile, Patrick Wilfert
Producció: Marcus Vetter, Louise Rosen, Ulf Meyer
So: Aljoscha Haupt
Música: Jens Huerkamp
Companyia productora: Filmperspektive
País: Alemanya (2015).
Durada: 117 minuts.
VO en anglès i alemany subtitulada en català

-Publicitat-